Jul 24, 2013

the wedding review #4 - our invitation card

hello.

bertemu kembali ke wedding review yg seterusnya.
hari ni aku rasa nak review pasal kad kahwin pulak.

so after kes INI, kami decide untuk tukar vendor and burn the deposit. malas dahla. masa dah terlalu suntuk.
kami ke LH Creative, give them the original design and mintak diorang print kan saja. layout semua dah siap, just produce je.
kami dapat harga murah sebab LH Creative adalah client kepada makcik Man.70sen per piece. aku rasa original price dia maybe dalam RM1 kot for this design.

original design we chose from MyOnecard


and yg best sekali kami dapat cepat gila! kitorang placed order Isnin, Selasa confirmkan draft, Sabtu dah boleh ambik yooo. memang laju.
sebab tu aku tak paham kenapa MyOneCard tu kena ambik sampai sebulan setengah nak siapkan kad aku? yes maybe kat LH aku pakai cable tapi kalau tak cable pun takkan sampai sebulan setengah ye tak?

masa dengan MyOneCard tu kitorang ambik pakej yg include kotak doorgift, kotak doorgft VIP, bunting, a few hardcover cards, guest book and button badges. bila dah tukar vendor, dalam pakej cuma ada cards and bunting aje. so PIL kena lah cari kotak lain for doorgifts.

dua bunting yg kami dapat tu pun akhirnya kami lupa gantung untuk kedua2 majlis.ada lagi bergulung molek dalam kereta.haha.aku rasa nak gantung dalam bilik.haha.

so kat bawah ni lah hasil akhirnya. envelope putih, no printing sebab kalau ada printing, setem dah jadi 80sen, kalau kosong baru 60sen.jimat 20sen woo.envelope orang buang je pun.



__________________________________________________________________

orang cakap malang tak berbau, majlis bertandang terpaksa ditunda sebab Pilihanraya ke-13 and they took away the hall for polling :(
nasib baik PIL belum distribute cards lagi. we have like 800 cards yg terpaksa ditukar tarikh and lokasinya. masa tu tersangatlah serabutnya taktau nak buat macam mana. aku suggest buat kad baru tapi yg lebih simple and murah lah, yg style postcards maybe, tapi Man cakap,"mana boleh majlis you kad cantik, majlis I kad biasa"... ya we compete with each other a lot masa preparation wedding on each side HAHA

so we refer back to LH, and fortunately they're willing to change the inlays for free plus RM100 for upah tampal balik the inlays. thank God for aunty Lang, our cable.haha.

bahagian depan kad tu, yg sudah di'hot stamping' kan dengan nama and tarikh resepsi tu memang tak boleh buat apa lah. kami cari initiative sendiri, just to strikethrough the dates dengan marker warna silver. cacat, tapi that'll do at that time.janji orang tak confuse. majlis lagi 3 minggu and PIL masih belum start menjemput.

oklah, till the next review :)

3 comments:

  1. Pil nak menjemput masa raya la tu yang.. Hehehe.. Bersanding skli lg ya.. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. jom join my 1st GA!
    http://sfaezah.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete